Araştırmamıza katılmak isterseniz buraya tıklayarak katılımcı başvuru formuna ulaşabilirsiniz.
Araştırmamızla ilgili genel bilgileri içeren videomuz için lütfen tıklayınız.
Veri Toplama Yöntemimizi açıklayan videomuz için lütfen tıklayınız.
Katılım hediyeleri ile ilgili açıklamamızı içeren videomuz için lütfen tıklayınız.
TÜBİTAK 3501 Programı kapsamında Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Asuman Büyükcan-Tetik tarafından yürütülmekte olan bu projede, çocuklarını kaybetmiş ebeveynlerin evlilik ilişkileri ve duyguları hakkında bilgi toplamak amaçlanmaktadır.
Çalışmaya katılımınız, çocuklarını kaybetmiş ailelerle ilgili bilimsel bilgiye katkı sağlanması açısından önem taşımaktadır. Ayrıca gelecekte planlanacak olan müdahale ya da destek programlarının yanı sıra terapilerin şekillendirilmesi için de elde edilen bilgiler önemli bir kaynak oluşturacaktır.
Çalışmaya katılacak çiftlerin çocuk kaybı yaşamış olmaları, birlikte yaşamaya devam ediyor olmaları ve her iki ebeveynin de araştırmaya katılımı gereklidir. Çiftlerden iki aşamalı olarak toplamda 8 adet anket ile veri toplanması amaçlanmaktadır. Birinci aşamada yaklaşık 1 saat sürecek online bir ankete katılmanız beklenmektedir. İkinci aşamada ise ilk anketi doldurmanızdan bir hafta sonra başlayacak şekilde bir hafta süreyle her gün doldurmanız gereken 15 dakikalık toplamda 7 kısa ankete katılmanız beklenmektedir. Tüm anketler sizlerle eposta ile paylaşılacaktır.
Araştırmaya eksiksiz katılan her bir çifte, katılımları için teşekkür etmek amacıyla 200 TL tutarında market alışveriş kodu hediye edilecektir. Bu kodu kendiniz kullanmak istemezseniz, biz size gönderdikten sonra başkasına bağışlamayı değerlendirebilirsiniz.
Proje Ekibi
Asuman Büyükcan-Tetik
Proje Yürütücüsü - Sabancı Üniversitesi Psikoloji Programı Öğretim Üyesi
Asuman Büyükcan-Tetik, Sabancı Üniversitesi Psikoloji Programı’nda Doktor Öğretim Üyesidir. 2000 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden mezun olmuştur. 8 yıllık iş hayatı sonrasında, psikoloji alanındaki master derecesini Koç Üniversitesi’nden 2011 yılında, Klinik Çocuk ve Aile Çalışmaları alanındaki doktora derecesini ise VU University Amsterdam’dan 2015 yılında almıştır. Yakın ilişkiler (örn., aile ilişkileri) konusunda yürüttüğü araştırmaları, hayat olayları (örn., çok sevilen bir kişinin kaybı, salgın, çocuk sahibi olma) ve kişiliğin kişiler arası ilişkiler ile etkileşimine odaklanmaktadır.
Bülent Aykutoğlu
Araştırmacı - Dr. Öğretim Üyesi
Psikoloji lisans eğitimini 2012 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde, yüksek lisans eğitimini ise 2015 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyal Psikoloji Programı'nda tamamladı. ODTÜ Sosyal Psikoloji Doktora Programı'nı 2021 yılında tamamlamıştır. Çalışmaları kapsamında romantik ilişkileri Öz Belirleme Kuramı perspektifinden incelemektedir.
Turan Deniz Ergun
Araştırma Asistanı - Sabancı Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans Öğrencisi
Sabancı Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2020 yılında mezun oldu. Lisans eğitimi boyunca romantik ilişkiler, bellek, ve çocuk yetiştirme tutumları ile ilgili araştırmalarda yer aldı. Şu an Sabancı Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans Programı'nda eğitimine devam etmektedir.
Belgin Deryalar
Araştırma Asistanı - Sabancı Üniversitesi Psikoloji Yüksek Lisans Öğrencisi
Sabancı Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2019 yılında mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında Yas Projesi’nin başlangıcında literatür çalışmaları ve poster sunumunda yer aldı. Sabancı Üniversitesi’nde Psikoloji Yüksek Lisans Programı'nda eğitimine devam etmektedir.
Şule Yasin
Araştırma Asistanı - Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Öğrencisi
Sabancı Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2019 yılında mezun oldu. Lisans dönemi süresince yakın ilişkiler, ebeveynlik ve erken çocukluk dönemi ile ilgili araştırmalarda yer aldı. 2019’dan bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programı çocuk ve ergen alt dalında eğitimine devam ediyor.
Melisa Varol
Araştırma Asistanı - Koç Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Öğrencisi
Koç Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2020 yılında mezun oldu. Lisans yılları boyunca aile ve yakın ilişkiler üzerine çalışmalar yaptı. Halen aynı üniversitede Klinik Psikoloji yüksek lisansına devam etmektedir. Olumsuz çocukluk deneyimleri, kişilerarası travma, aile içi ilişki dinamikleri ve travmanın aktarımı üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.
Projede geçmişte çalışmış veya halen çalışmakta olan öğrenciler
_____________________
Arzu Coşkun (Özyeğin Üniversitesi)
Beril Dağtekin (Sabancı Üniversitesi)
Büşra Sena Özcan (İstanbul Üniversitesi)
Ceren Boynuk (Sabancı Üniversitesi)
Duru Sıla Angı (Başkent Üniversitesi)
Ece Karaosmanoğlu (Sabancı Üniversitesi)
Eda Nur Aydın (Hacettepe Üniversitesi)
Gizem İrem Aydın (Boğaziçi Üniversitesi)
Gonca Nesibe Bora (Bilkent Üniversitesi)
İlayda Altındağ (Sabancı Üniversitesi)
Lara Ulukan (Sabancı Üniversitesi)
Merve Gürses (Yeditepe Üniversitesi)
Zehra Gizem Bilgili (Sabancı Üniversitesi)
Zehra Nur Lale (Doğuş Üniversitesi)
Zeynep Berra Arvas (Sabancı Üniversitesi)
Gökçen Bulut (ODTÜ)
Samet Baş (Dokuz Eylül Üniversitesi)
İlayda Bilgin (Sabancı Üniversitesi)
Esin Eryüksel (Sabancı Üniversitesi)
Ekin Alço (Sabancı Üniversitesi)
Zeynep Eliz İdiz (Sabancı Üniversitesi)
Sena Ezgi Söğütçü (Sabancı Üniversitesi)
Defne Albayrak (Boğaziçi Üniversitesi)
Servet Hasşerbetci (Sabancı Üniversitesi)
Kübra Kızılırmak (Sabancı Üniversitesi)
Aleyna Akkan (Özyeğin Üniversitesi)
Tunahan Aktay (Özyeğin Üniversitesi)